Verwarming

Verwarming

Warmteopwekkingsinstallaties zijn noodzakelijk 
voor een goed werk- en leefklimaat 

BVO & Techniek heeft alle kennis in huis voor het optimale onderhoud aan warmteopwekkingsinstallaties, die noodzakelijk zijn voor een goed werk- en leefklimaat. Denk aan verwarming van een gebouw en aan warm tapwater of installaties met toepassingen van stadsverwarming; warmtewisselaars zorgen daarbij voor de verwarming van water. Er zijn ook installaties waarbij warm water wordt geproduceerd met behulp van warmtepompen, al dan niet in combinatie met bodemopslag. Warmtepompen zijn feitelijk omgekeerd werkende koelmachines. Zoals bij een koelkast warmte wordt onttrokken aan het interieur en afgevoerd aan de achterzijde, zo onttrekt een warmtepomp warmte aan de buitenlucht, aan oppervlaktewater of aan de bodem, om deze af te geven aan het te verwarmen water. Het spreekt voor zich dat er veel bij komt kijken om een dergelijk systeem te installeren en te onderhouden. Voor realisatie is het daarom noodzakelijk om BVO & Techniek al in een vroegtijdig stadium in te schakelen, zodat wij aan de hand van een haalbaarheidsstudie en een rentabiliteitsberekening kunnen beoordelen of de installatie rendabel zal zijn. Bovendien zijn diverse vergunningen nodig. Ook deze regelen wij voor onze klanten, zodat zij er geen omkijken naar hebben.

Warmteopwekking en koeling 
door bodemseizoenopslag


Een warmtepomp kan bijvoorbeeld in de winter warmte aan de ene bron onttrekken en het daarmee ontstane koude water juist toevoegen aan een tweede bron, die in een ander seizoen als koeling kan dienen. In de zomer kunnen we dezelfde warmtepomp dan laten werken als een koelmachine. Het benodigde koelwater onttrekken we dan aan de (inmiddels extra koude) tweede bron en we lozen het warme koelwater aan de eerste bron, die daarmee weer wordt opgewarmd voor het winterseizoen. Het bronwater is opgeslagen in ondergrondse watervoerende zandlagen tussen twee ondoordringbare grondlagen (bijvoorbeeld klei), waardoor slechts weinig warmte of koude verloren gaan. Deze zandlagen zijn te vinden op diepten van 10 tot 200 meter, afhankelijk van de bodemgesteldheid. Het accumulatiesysteem omvat dus twee geboorde bronnen: een koude en een warme. 
"Zaterdagmiddag was de verwarming bij mevrouw uitgevallen; niemand had tijd. Toen we BVO & Techniek belden, stond de monteur drie kwartier later voor de deur."

Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Wij helpen u

Wij willen precies weten waar u behoefte aan hebt, zodat wij u de optimale oplossing kunnen bieden. Laat ons weten wat u wilt en wij zullen ons uiterste best doen om u van dienst te zijn. 
Een afspraak boeken
Share by: